شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ | Fri 22 Nov 2024
    باشگاه خبری ایران دریلینگ؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت حفاری در ایران و جهان
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت حفاری با ما تماس بگیرید
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری ایران دریلینگ با ما تماس بگیرید
Breaking News
سرخط اخبار یکشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۱۵:۲۱

پکیج دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی تا پایان سال تکمیل می‌شود

ایران دریلینگ: مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی از تکمیل پکیج دریایی این فاز تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: نخستین سکوی دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی تا پایان اردیبهشت راه‌اندازی می‌شود. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس، حمیدرضا مسعودی، با بیان این خبر پیشرفت کلی طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی را ۸۰ درصد اعلام کرد و افزود: ساخت سکوهای دریایی این طرح از پیشرفت ۹۱.۵ درصدی برخوردار است، همچنین عملیات لوله‌گذاری خطوط دریایی انتقال گاز به تأسیسات خشکی به پیشرفت ۹۰ درصدی رسیده است. به گفته مسعودی، طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی در بخش حفاری و احداث پالایشگاه نیز به ترتیب از پیشرفت ۸۰ و ۷۵.۵ درصدی برخوردار است.

برداشت روزانه ۲۸.۲ میلیون مترمکعب گاز از فاز ۱۴ تا پایان شهریور
وی ضمن یادآوری نصب نخستین عرشه دریایی طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی در بهمن‌ماه سال گذشته، اظهار کرد:‌ عملیات تکمیلی حفاری ۷ حلقه چاه این سکو با موفقیت به پایان رسیده است و هم‌اکنون آخرین مراحل راه‌اندازی خط لوله سکوی دریایی ۱۴A و نیز خط انتقال از واحد ۱۰۰ پالایشگاه فاز ۱۴ به سمت پالایشگاه ۱۲ در حال انجام است. مسعودی ابراز امیدواری کرد با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و اتمام عملیات راه‌اندازی سکوی ۱۴A تا اواسط ماه جاری، برداشت روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش (معادل ۱۴.۱ میلیون مترمکعب) از موقعیت مخزنی این سکو محقق و برای شیرین‌سازی به پالایشگاه فاز ۱۲ ارسال شود. مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی درباره آخرین وضعیت پیشرفت دیگر بخش‌های فراساحلی این طرح گفت: همزمان عملیات تکمیلی ۸ حلقه چاه موقعیت سکوی اقماری ۱۴C نیز با پیشرفت قابل قبولی در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود با نصب و راه‌اندازی این عرشه تا پایان شهریورماه امسال، برداشت روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش از سکوی اقماری ۱۴C محقق شود، بدین ترتیب فاز اول طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی در مجموع با برداشت روزانه ۱ میلیارد فوت مکعب گاز ترش (معادل ۲۸.۲ میلیون فوت مکعب) از ۲ سکوی دریایی تکمیل می‌شود.

این مقام مسئول در شرکت نفت و گاز ارس اظهار داشت: عملیات حفاری چاه‌های موقعیت سکوی B و D این طرح نیز از پیشرفت قابل ملاحظه‌ای برخوردار است و به محض دریافت لوله‌های CRA عملیات تکمیلی آن در دستور کار قرار خواهد گرفت. به گفته حمیدرضا مسعودی عملیات لوله‌گذاری خطوط لوله زیردریایی این طرح شامل ۲۳۰ کیلومتر خطوط لوله ۳۲ اینچ، خطوط ۴.۵ اینچی تزریق گلایکول و خطوط درون‌میدانی که سکوهای فرعی و اصلی را به یکدیگر متصل می‌کنند، به انجام رسیده و هم‌اکنون مراحل هایدروتست و نصب اتصالات خطوط لوله به جکت‌ها را پشت سر می‌گذارد، بدین ترتیب پیش‌بینی می‌شود پکیج دریایی طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی تا پایان سال ۹۷ به طور کامل به بهره‌برداری برسد.


راه‌اندازی نخستین ردیف شیرین‌سازی پالایشگاه فاز ۱۴ تا نیمه دوم سال ۹۸
وی روند پیشرفت احداث پالایشگاه این فاز را مثبت ارزیابی کرد و گفت: سرعت کار در بخش پالایشگاهی فاز ۱۴ پارس جنوبی به گونه‌ای پیش رفته است که هم‌اکنون همه کالاهای مورد نیاز این بخش سفارش‌گذاری و بخش عمده‌ای از آن نصب شده است. این مقام مسئول در شرکت نفت و گاز پارس افزود: واحد ۱۲۱ بخار و واحد ۱۲۳ و ۱۲۴ تولید هوا و نیتروژن پالایشگاه هم‌اکنون مراحل پیش‌راه‌اندازی را طی می‌کنند. مسعودی به مشکلات پیش روی احداث پالایشگاه فاز ۱۴ در سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته با کمبود کالاهایی همچون فیتینگ، اتصالات پایپینگ و لوله‌کشی مواجه بودیم که خوشبختانه تأمین شد و بخشی از آن به پالایشگاه منتقل شده است، بنابراین در نظر داریم با افزایش نیروهای انسانیو فعال شدن جبهه‌های مختلف کاری در این بخش به پیشرفت قابل قبولی دست یابیم.

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی اظهار امیدواری کرد با راه‌اندازی واحد یوتیلیتی (آب، برق، بخار و نیتروژن) پالایشگاه فاز ۱۴، نخستین ردیف شیرین‌سازی این پالایشگاه در نیمه دوم سال ۹۸ به بهره‌برداری برسد. طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس با هدف تولید روزانه ۵۶ میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب گاز ترش و ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حال اجراست. تولید سالانه بیش از یک میلیون گاز مایع، یک میلیون تن اتان مصرفی واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه ۴۰۰ تن گوگرد از دیگر تولیدات این فاز خواهد بود. اجرای پروژه این فاز به کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران، شرکت مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران (مپنا)، شرکت پایندان و شرکت ماشین‌سازی اراک واگذار شده که مسئولیت رهبری کنسرسیوم را سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) بر عهده دارد.



  کد خبر : 2514
  ارتباط با سردبیر : info@IranDrilling.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «IranDrilling» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «IranDrilling» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :